Voorloper in het verder kijken dan China

Al jaren is China het antwoord op de productie vraag voor veel organisaties wereldwijd. Ook voor ons was China voor de meeste producten het antwoord. Tot we met de corona pandemie te maken kregen. Hierdoor kwam veel Chinese productie eerst stil te liggen om vervolgens overspoeld te worden met extra vraag uit het westen.

Daarbij kwam ook nog eens een container te kort waar meerdere oorzaken aan ten gronden liggen. Zo heeft de pandemie de roulatie van containers over de hele wereld verstoord en staan deze dus niet op de locatie waar de vraag het grootst is.  Tot overmaat van ramp kwam ook nog eens de Ever Given klem te liggen in het Suezkanaal waardoor er nauwelijks scheepvaart mogelijk was tussen oost en west. Het gevolg van al deze omstandigheden betekende al snel een verviervoudiging van de transportkosten.

Om deze problemen en stijgende kosten te omzeilen zijn wij snel overgestapt op transport per trein vanuit China. Deze optie hadden helaas veel andere bedrijven ook al snel gevonden. Waardoor op deze route ook maanden vertraging ontstonden.

Voor ons was dit alles een rede om te kijken of er dichter bij huis mogelijkheden lagen. En al snel wisten wij deze ook te vinden. In een land als Turkije hebben wij producenten gevonden die ons een nog betere kwaliteit kunnen bieden dan China. En het grote voordeel is dat er vele transport mogelijkheden zijn die allemaal een veel kortere afstand kennen dan met China het geval is.

Bent jij ook opzoek naar productie dichterbij huis en meer zekerheid in de logistieke schakel? Informeer dan wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Tolhuisstraat 14
2171 WZ
Sassenheim

+31 252 27 24 57

info@spiestrading.com